Titulo

Mes anterior Dia anterior Dia següent Mes següent
By Year By Month By Week Today Cercar Anar a un mes
Sortida marxa nòrdica Calella - Canet de Mar
Contacte Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Sortida de marxa nòrdica basada en el següent Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/calella-sant-pol-de-mar-canet-de-mar-23423313

8,75 km de longitud

90 m. de desnivell positiu acumulat.

 

Calella - Canet de Mar

El recorregut que us proposem avui surt de Calella i de la platja de Garbí per la prolongació que s’ha fet del passeig marítim fins arribar on comença el que els vilatans coneixen com 'les Roques'. La platja que hem vorejat, com la resta de platges d'aquesta zona, és de sorra grossa, una sorra que han aportat al llarg del temps les moltes rieres que hi ha i, també, el riu Tordera.

Aquest tram rocós que separa Calella de la seva veïna Sant Pol de Mar entra mar endins com si es tractés d’un espigó. Una forma orogràfica que l’ha fet un lloc adient per construir-hi dues edificacions singulars. La primera són les Torretes, dues torres ara parcialment enrunades que van ser usades per a comunicació òptica, tant civil com militar, durant el segle XIX (1848 la militar i 1857 la civil) i que van ser abandonades amb l’arribada del tren de vapor a Calella el 1861. I la segona és el Far (1859), que segueix actiu i que alhora ha estat museïtzat i és visitable. Des de tots dos llocs es pot gaudir d'una bonica vista panoràmica.

A l'entrada de Sant Pol de Mar ens trobem a dalt d'un turó amb l'ermita de Sant Pau. Travessant Sant Pol ens trobarem amb el Parc del Litoral i passarem per diferentes platges com la de Can Villar, la platja de la Murtra, la platja de les Roques Blanques, la platja del Pla i la platja de Canet.


El límit exacte entre Calella i Sant Pol de Mar el marca la roca Grossa, lloc emblemàtic de visita obligada que ha format part de les postals turístiques de Calella des dels inicis del 'boom' turístic. És una llengua de sorra que la uneix a terra ferma i forma una platja molt visitada que desapareix en les èpoques de mar alta o temporals.

Calella rep també els noms de Calella de la Costa o el popular Calella dels Alemanys, per diferenciar-la de la seva homònima, Calella de Palafrugell.

Font:
http://www.descobrir.cat/ca/rutes/calella-verda-229.php